Onze website is momenteel onder constructie

Zonneboilers

Zonneboilers zijn er in allerlei soorten en maten. Voor aanschaf kijken wij samen met u aan welke eisen de installatie in uw persoonlijke situatie moet voldoen. Zo kunt u ervoor kiezen om een kleine boiler zonder extern voorraadvat aan te schaffen. Hiermee bespaart u in de kosten voor warm water. Een groot voordeel van een compacte zonneboiler is de ruimtebesparing; Warm water wordt onder de zonnepanelen op het dak opgeslagen.
Wilt u liever besparen op de kosten van uw centrale verwarming, dan is een cv-zonneboiler de ideale keuze! Uw CV wordt door de installatie voorverwarmd en ondersteund daarmee uw cv-ketel. 

Best of both worlds? Dat kan met een zonneboilercombinatie!


Hoe werkt een zonneboiler?

Het begint bij de zonnecollectoren. Deze zet het zonlicht/de zonne-energie om in warmte. Achter de zonnepanelen bevindt zich een systeem aan buizen waarin een vloeistof wordt opgewarmt. De opgewarmde vloeistof wordt daarna door een met koud leidingwater gevuld voorraadvat (de boiler) gepompt. Hierdoor warmt het leidingwater op. Het water wordt standaard tot minimaal 60 graden Celcius opgewarmd, en als er onvoldoende zonnelicht is wordt het water door de naverwarmer verwarmd tot het minimum van 60 graden Celcius. Waarna het warme water gereed is voor gebruik!

Terug naar overzicht Duurzame Energie »